<![CDATA[Live Nieuws .be - Nieuws]]>Mon, 14 Mar 2016 16:09:43 -0700EditMySite<![CDATA[Politie pakt onschuldige dokwerker op]]>Sat, 22 Nov 2014 13:55:16 GMThttp://livenieuws.weebly.com/nieuws/politie-pakt-onschuldige-dokwerker-opPicture
Eén van de zeven opgepakte dokwerkers uit de Haven van Antwerpen blijkt onschuldig te zijn. Oncorrect politiewerk ligt aan de basis van de fout.

Met een overdreven machtsvertoon stonden donderdagochtend om 6 uur enkele agenten van de oproerpolitie aan de deur van dokwerker Danny uit Burcht. Die hielden hem aan op verdenking van vandalisme en gooien van stenen naar de ordediensten op de nationale betoging van 6 november.

Maar Danny is onschuldig. Doordat enkele politieagenten hem met de vinger aanwezen als een van de relschoppers werd hij speciaal naar Brussel overgebracht voor verhoor.

Daar beweerde de Antwerpse dokwerker onschuldig en niet aanwezig te zijn geweest op de betoging. Dat bewees hij met camerabeelden van zijn aanwezigheid in een frituur. Door het amateuristisch politie-werk moest de man zelf terug naar huis met de trein.

De dokwerker is ontgoocheld in de politie en neemt op 24 november deel aan de regionale staking van Antwerpen, Limburg, Luxemburg en Henegouwen.

]]>
<![CDATA[Man aangereden na blussen voertuig]]>Tue, 18 Nov 2014 18:08:36 GMThttp://livenieuws.weebly.com/nieuws/man-aangereden-na-blussen-voertuigFoto
Op een brug die over de snelweg in Turnhout loopt is een 66 jarige man zwaargewond afgevoerd naar het hospitaal.

De man stond met zijn auto op de brug toen hij een andere wagen even verderop zag parkeren. De bestuurder van dat voertuig verliet de wagen maar algauw stond de motor in lichterlaaie.

De aandachtige 66 jarige ging daarop met zijn brandblusser uit zijn eigen wagen de verhitte auto blussen. Maar tijdens deze operatie stond hij te dicht tegen het verkeer aan. Daardoor reed een vrachtwagen hem langs achter aan.

De man werd zwaargewond afgevoerd maar is buiten levensgevaar.

]]>
<![CDATA[Lichtfront herdenkt frontlinie Westhoek WO 1]]>Fri, 17 Oct 2014 18:50:34 GMThttp://livenieuws.weebly.com/nieuws/lichtfront-herdenkt-frontlinie-westhoek-wo-1
Een menselijke ketting van meer dan 10 000 personen vormde vrijdagavond de frontlinie van de Eerste Wereldoorlog.

Het initiatief genomen door de provincie West-Vlaanderen bevatte een lichtgevende lijn doorheen de westhoek. Die werd parallel gelegd met de loopgraven in der tijd. Enorm veel vrijwilligers droegen op een afstand van meer dan vijftig kilometer een fakkel. Op vele plaatsen werden nog extra herdenkingsmomenten ingelast. Zo waren oorlogskraters, begraafplaatsen en bunkers de plaats om een stiltemoment in te lassen of een toneelstuk te aanschouwen. Gedeputeerden, vertegenwoordigers van Ierland, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk en Koning Filip waren onder meer van de partij

De organisatie van dit alles ging vooraf aan een jarenlange voorbereiding. Het Lichtfront is de start van de vier jaar lange herdenking van de Wereldoorlog in België. 
]]>
<![CDATA[Chaos aan de pontonbrug te Antwerpen]]>Sat, 04 Oct 2014 12:34:19 GMThttp://livenieuws.weebly.com/nieuws/chaos-aan-de-pontonbrug-te-antwerpen
De pontonbrug die deze week te bezichtigen is in Antwerpen is vroegtijdig gestopt. De tijdelijke brug over het water werd voor de herdenking van de Eerste Wereldoorlog geplaatst. 

Bezoekers die op voorhand reserveerden  kunnen over de brug wandelen. Maar dat liep vanmiddag fout. Doordat mensen op de brug stoppen om foto's te maken ontstonden er file's en kon de brug bestaande uit verschillende boten niet tijdig uit de weg gaan voor doorgaande schepen op de Schelde. 

Deze morgen was er een totale chaos aan de brug. Honderden mensen konden de oversteek niet wagen doordat de schepen geen brandstof meer hadden. De organisatie blunderde doordat men vergat te tanken en de tijdsverdeling niet goed zat. De tickets zijn onderverdeeld in tijd loten, verschillende van die loten zijn nu afgeschaft zodat heel wat bezoekers de brug niet over kunnen en voor een teleurstelling staan.

]]>
<![CDATA[Onafhankelijke politievakbonden ondermijnen flitsmarathon]]>Fri, 03 Oct 2014 18:01:28 GMThttp://livenieuws.weebly.com/nieuws/onafhankelijke-politievakbonden-ondermijnen-flitsmarathonFoto
De geplande flitsmarathon voor volgende week vrijdag dreigt in het water te vallen. De vakbond VSOA en NSPV dienen op die dag een stakingsaanzegging in.

De onafhankelijke VSOA en NSPV zullen op vrijdag gedeeltelijk het werk neerleggen. Dat komt er op neer dat er minder politiepersoneel aanwezig zal zijn. Hierdoor komt de flitsmarathon in gevaar. Want zonder al het personeel kan het niet doorgaan. Er zouden van 6 uur 's ochtends tot 's avonds overal mobiele flitscamera's worden geïnstalleerd.

De politie wil immers staken omdat de wettelijke pensioenleeftijd door de rechtse regering Bourgeois zou worden opgetrokken tot 62 in plaats van de huidige 58 jaar.

Deze week hield VSOA al een actie door overtreders niet te bestraffen en vrijuit laten gaan. Hierdoor hebben wegmisbruikers vrij spel en komt de verkeersveiligheid ernstig in het gedrang.

]]>
<![CDATA[Onderhandelaars rechtse coalitie muurvast na ruzie]]>Wed, 01 Oct 2014 11:38:43 GMThttp://livenieuws.weebly.com/nieuws/onderhandelaars-rechtse-coalitie-muurvast-na-ruzie
Er zit een flinke haar in de boter bij de federale onderhandelaars. N-VA, MR, Open VLD en CD&V raken maar niet tot een akkoord. 

Uit een lek uit de regeringsvorming is gebleken dat Arco-coöperanten slechts een schrale vergoeding zouden ontvangen voor hun investeerde geld. Onder druk van de drie andere conservatieve partijen zou CD&V moeten zwichten om de 800 000 ARCO gedupeerden volledig te vergoeden. Dit lokte bij CD&V voorzitter Wouter Beke enige frustratie uit tegenover een woedende Gwendolyn Rutte (Open VLD). Daaropvolgend stapte de volledige delegatie van de christen-democraten op waardoor de onderhandelingen met onmiddellijke ingang werden stopgezet.

Bronnen vergelijken het voorval met een vliegtuig dat turbulentie krijgt net voor het landen. Verschillende onderdelen zouden uit elkaar vallen. Of het heelhuids op de grond komt is nog maar de vraag.
]]>
<![CDATA[Peren doen appelverkoop dalen]]>Tue, 30 Sep 2014 16:55:46 GMThttp://livenieuws.weebly.com/nieuws/peren-doen-appelverkoop-dalenFoto
De appelverkoop heeft dit seizoen een zeer slechte doorstart gemaakt. 

Het succes van de peer, die massaal gepromoot werd nadat landen die sancties namen tegen Rusland, heeft daar invloed op. De perenverkoop steeg met 30% in vergelijking met een fikse daling van de appelverkoop. Momenteel worden appels per kilo zelfs onder de één euro verkocht. De Veiling Haspengouw is tevreden met de resultaten maar hoopt dat de hype ook aanslaat bij de appels.

]]>
<![CDATA[REPORTAGE : Yes or No : ook in Mechelen]]>Sun, 28 Sep 2014 17:21:10 GMThttp://livenieuws.weebly.com/nieuws/reportage-yes-or-no-ook-in-mechelenFoto
REPORTAGE - Europa keek vorige week toe toen het neen kamp een nipte overwinning haalde. 

Sinds het referendum in Schotland worden er steeds meer volksraadplegingen georganiseerd. 
Dat de burger recht heeft op politieke inspraak is begrijpelijk maar Lees meer...

> Klik hier om het volledige artikel te lezen 

]]>
<![CDATA[Auto rijdt door rode lichten overweg na start nieuwe belsignalen]]>Wed, 10 Sep 2014 12:15:49 GMThttp://livenieuws.weebly.com/nieuws/auto-rijdt-door-rode-lichten-overweg-na-start-nieuwe-belsignalenFoto
Dat spoorwegbeheerder Infrabel afgelopen maandag nieuwe belsignalen aan overwegen introduceerde werd door de media massaal aangekondigd. De maatschappij opende zelfs de website www.belsignaal.be en nam een filmpje op met zanger Arno om spoorveiligheid te promoten. Na een filmpje van de Oost-Vlaamse lokale televisie (AVS) die een interview afnam aan de eerste overweg uitgerust met het nieuwe belsignaal reed er plotseling een auto dwars door de al geruime tijd knipperende rode lichten.

> Klik Hier om de video te bekijken

E-mail dit bericht naar een vriend of print af
]]>
<![CDATA[Nieuw Europees Commissaris Marianne Thyssen wordt bevoegd voor werk en sociale zaken]]>Wed, 10 Sep 2014 11:49:06 GMThttp://livenieuws.weebly.com/nieuws/nieuw-europees-commissaris-marianne-thyssen-wordt-bevoegd-voor-werk-en-sociale-zakenFoto
De omstreden nieuwe voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker verklaarde vanochtend dat Marianne Thyssen ( CD&V ) bevoegd wordt voor werk en sociale zaken binnen de EU. 

De Luxemburger legt hiermee een zware druk op de schouders van Thyssen aangezien dat domein één van de zwaarste is. 


Wouter Beke, voorzitter van de christen-democraten verklaarde alvast dat hij blij is met het resultaat: "Marianne Thyssen zal de sociale visie van CD&V die ze op federaal vlak voert voortzetten op Europees vlak. De prioriteit zal voornamelijk bij werkgelegenheid liggen."

De Europese Commissie bevat nu zeven leden, allen uit verschillende lidstaten zoals Polen, Frankrijk en Finland. Nederland krijgt met Frans Timmermans, minister van buitenlandse zaken, de rechterhand van Juncker.

E-mail dit bericht naar een vriend of print af
]]>